När det gäller snedhet hos ryttare resp häst så speglar vi varandra. En sned ryttare ger en sned häst och vice versa.
T.ex  är många ryttare sneda i bäcken och skuldror. Även bröstkorgen kan vara ett problem .Det kan resultera i att man blir spänd och låst och blir hängande i en tygel.
Man snedbelastar hästen,som i sin tur vänjer sig vid snedheten vilket gör att den minsta,fina hjälperna inte känns och kommunikationen mellan häst och ryttare försvåras. Dessutom börjar hästen kompensera snedheten och resultatet kan bli t.ex oren gång, hälta etc.
Det kan vara klokt att göra något åt en kropp som är oliksidig och få en mer balanserad ridning. Dessutom får du en upplevelse hur ET kan kännas för din häst.

Utöver ridning är det bra med annan träning som t.ex simning,löpning för konditionen och bålträning för att stärka/balansera och träna de tvära magmusklerna.
Glöm ej stretching,gärna både före och efter ridpasset!


 

VHT

Vibro Muscular Harmonization Technique


VHT är en mjuk icke diagnostisk,holistisk teknik och är utvecklad ur Bowenmetoden.
Greppen som är mjuka utförs i ett förutbestämt mönster över hela kroppen,utan hänsyn till klientens besvär.
Aktiverar kroppens inbyggda läkningssystem och man fokuserar inte på symtom.
VHT förbättrar hållningen och balanserar snedheter i kroppen.
VHT utförs över vissa triggerpunkter.
VHT fungerar som en självständig teknik,men går även utmärkt att använda som komplement till andra behandlingar såsom t.ex kiropraktik,osteopati,homeopati,akupunktur etc.
 

 De här bilderna är tagna efter 3 behandlingar med ca 1 veckas mellanrum. Man kan se en tydlig förbättring.Före första behandlingen är bilden längst ner till höger. Bilden ovanför är före behandling nr 2 och bilden till vänster före behandling nr 3.