"Min häst har under en tid haft en rörelsestörning i sitt ena bakben där jag fått kämpa med en hov som inte sett likadan utsom de andra, så jag valde att ta ut Irja för en behandling med Bemer . Redan efter första behandlingen såg jag skillnad då hon rörde sig mer normalt och hade färre dagar då hennes rörelsestörning gjorde sig påmind.Efter ca 4 veckor kom Irja ut för en andra behandling  och fick samma fina svar ,om inte ännu bättre för sedan dess har jag inte sett att hon rört sig konstigt alls och jag har börjat få ordning på hennes hov.  .Hon rör sig mer ledigt och glatt och mår verkligen toppen nu!Sedan kan jag ju säga att min unghäst gillade sina behandlingar,stod lite nervös i början men efter bara några minuter stod hon som ett ljus! Så Irja får av oss 5/5 stjärnor" //  Emma och Supreme


 

"Efter Bemer och VHT upplever jag mindre smärta i övre delen av ryggen där jag brukar få låsningar"

Monica

"Efter Bemer och VHT har det kännts bättre i ländryggen.
En skön stund där jag varit väldigt avslappnad"

Jenny

"Corinnes bemer-behandling
 
Min häst Corinne S fick ET-behandling och Bemer-behandling på samma dag av Irja. Tidigare har Irja varit ute och ET-behandlat min förra häst Tabasco med gott resultat. Så nu tänkte jag att det kunde vara bra att hon fick gå igenom Corinne med ET för att se om hon hittade några spänningar på hästen. Irja frågade mig om vi skulle prova Bemer också? Självklart blev jag nyfiken på VAD Bemer är och jag är en sån människa att jag tycker att man kan prova allt en gång och sedan utvärdera och se OM det var något för mig eller oss. Allt passar inte alla men man kan allafall prova och se vad som händer.
 
Bemer täcket var väldigt smidigt och lätt att använda. Både att ta på hästen och sätta igång. Stort plus!
 
Även benmanschetterna var lätta att ta på benet och sätta igång.
 
Efter behandlingen skulle egentligen Corinne gå på en promenad men pga att hon fått en tappsko och det var vinter så fick hon stå inne i 3 dagar. Inte mycket att göra när man inte kan ta på skon själv och sambon är väldigt sjuk. Kanske inte det bästa men det fanns inget att göra med tanke på tappskon. När jag sedan skulle sätta mig upp på hästryggen efter 3 dagar och rida kändes hon fantastiskt fin!! Redan innan behandlingarna hade hon börjat lossna rejält och känts  otroligt fin att rida men efter ET och Bemer kändes hon fantastiskt fin. Svårt att förklara men mer avslappnad och lättare att rida i form. Upplevde också att hon fick ett annat schwung i steget som tidigare varit på gång men nu blommade ut rejält.
 
Jag är jättenöjd att jag provade Bemer."
 
Mvh Anna Forsgren Corinne S
ägare 

"Känner att nacken är mindre stel och hälarna som varit kännbara gör mindre ont nu.
Känt mig väldigt avslappnad under behandlingstiden med Bemer och VHT"

Helena

"Jag har tagit ut Irja för behandling med ET flera gånger under ett antal år. På olika hästar och även för mig själv och min man.  
Jag har  tagit ut Irja för bland annat göra en genomgång av hästarna när de upplevt stela och lite “kantinga”. Första gången hade jag ett sto med hög integritet och stressnivå. Det har var helt otroligt att se hur mitt sto gick från att inte vilja ha beröring och därför sparka och gå omkring, till att vid första blicken på Irja slappna av och hänga med huvudet. Hon upplevdes också lugnare i allmänhet när vi behandlat henne klart. 
 
Samtliga hästar har upplevts mjukare och lite mer tillfreds efter behandlingar. Jag har alltid behandlat hästarna minst tre gånger och då med ca 1 vecka mellan varje behandling. Jag har upplevt att hästarna reagerat olika “snabbt” på behandling men att resultatet alltid varit att de blivit.. ja mer tillfreds och mjukare i sina rörelser.  
Nu sista gången har jag haft behandling på ett sto som varit sporadiskt lite halt och verkar ha en förväntan på att det ska göra lite ont när hon sätter ner hoven. Hästen har nu fått tre behandlingar med ET och två med BEMER. Vid den tredje behandlingen upplevde jag att hon tydligt visade var hon har problemen, direkt när hon togs ut i gången. Hon har efter samtliga behandlingar längt på stegen och varit mjukare i stort. Hon har reagerat mycket positivt på behandlingarna så därför kommer behandling fortsätta med henne. Hon har efter varje behandling varit mindre halt och försiktig och har längt på stegen någon dag efter. 
 
Jag valde själv att behandlas för några år sedan efter flera månader av konstant smärta, främst vid uppvaknande. Jag har provat många olika behandlingar innan, så som naprapat och sjukgymnast men utan reslutat. Jag behandlades 3 gånger med ET och kände redan första gången att det blev skillnad. När vi behandlat mig 3 gånger var jag helt smärtfri. Smärtan har inte heller kommit tillbaka.  
 Jag har även låtit min man behandlats som har en skadad skuldra och därför är mycket sned i den axeln. Nu efter två behandlingar med både BEMER och ET har han börjat räta upp sig och är mindre sned. 
 
Jag upplever att BEMER och ET är ett mycket bra sätt att både ge hästar som har problem behandling men också för att underhålla hästens smidighet och sundhet. Jag gillar helhetstänket runt dessa metoder och hur man lyssnar av hästarna hela tiden. 
Irja är lyhörd och visar stor förståelse för hästarna och hur de reagerar på behandlingen och avslutar alltid om hästen visar något tecken på att det räcker. Hon för en god dialog med mig som hästägare eller mottagare av behandling och förklarar väl vad det är hon gör. Jag tycker också det är bra att hon poängterar att detta inte ersätter kontakt med veterinär. 
Jag kan därför varmt rekommendera BEMER och ET och framför allt Irja"

Anna Sondell