Jag heter Irja Robertsson , är utbildad undersköterska,diplomerad & certifierad hästterapeut samt laserterapeut ,utbildad i Equine touch,Vht  samt vaskulär terapi.
Träning,hälsa,hjälpa människor och djur ligger mig varmt om hjärtat.Hästar har varit en stor del av mitt liv och är så fortfarande.
Min resa med Equine touch började för några år sedan då jag var sned i bäckenet och därav hade värk,samt att kroppen börjat kompensera för detta .
Kompensationen innebar  då värk och snedheter på andra ställen i kroppen.

Jag fick en behandling  med Equine touch,eller VHT(Vibro muscular  harmonization technique) som det heter då det utövas på människa och blev lite förbluffad över resultatet. Jag kände mig lätt i kroppen och mycket av smärtan hade försvunnit. Det här var någonting jag ville lära mig.Utb i Equine Touch ledde så småningom till utb i VHT ,motsvarighet på människa.

 Equine Touch och VHT är en holistisk behandling där man inte riktar in sig på specifika symtom,utan ser till helheten,tar hänsyn till
hos häst även utrustning,tänder,hovar etc.
Att dessutom kunna kombinera med vaskulär terapi som också är en behandling oberoende av symtom,gör det möjligt att uppnå ett tillfredställande resultat.