Jag heter Irja Robertsson , är utbildad undersköterska,diplomerad & certifierad hästterapeut samt laserterapeut ,utbildad i Equine touch,Vht  samt vaskulär terapi.
Träning,hälsa,hjälpa människor och djur ligger mig varmt om hjärtat.Hästar har varit en stor del av mitt liv och är så fortfarande. Har en P.R.E korsning på 12 år som jag haft sedan han var 3 år. En underbar individ på alla sätt.
Min resa med Equine touch började för några år sedan då jag var sned i bäckenet och därav hade värk,samt att kroppen börjat kompensera för detta .
Kompensationen innebar  då värk och snedheter på andra ställen i kroppen.

Jag fick en behandling  med Equine touch,eller VHT(Vibro muscular  harmonization technique) som det heter då det utövas på människa och blev lite förbluffad över resultatet. Jag kände mig lätt i kroppen och mycket av smärtan hade försvunnit. Det här var någonting jag ville lära mig .Utb i Equine Touch ledde så småningom till utb i VHT ,motsvarighet på människa .2018 upptäckte jag BEMER (vaskulär terapi) som hjälper en störd mikrocirkulation. Vi har 2 st här i hemmet plus BEMER HORSE set . BEMER kan ni läsa mer om under fliken vaskulär terapi.Hösten 2020 utbildade jag mig även till Hästmassör/laserterapeut vilket har gett mig ännu mer kunskap och verktyg.Denna höst 2022 blir det ännu en spännande utbildning,fasciaterapeut.

 


 

Ämnen som ingått i utbildningen:

Medicinsk Laser
Anatomi
Fysiologi
Biomekanik
Sadelinpassning
Hästens förutsättningar för arbete, form och muskelsättning
Ryttarens påverkan
Massageteknik, avslappning, stresspunkter, inför tävling, efter tävling
Palpering
Häst i rörelse
Journalföring/ dokumentation
Basmedicin